Ini ada adalah first documented video Review Dusun Bandar tentang kondition pokok2 selepas di tanam.  Pemangkasan pertama belum banyak yang di buat, paling agresif setakat ni pun pokok Putat je.   Sorry tentang kualiti video.  Di rakamkan menggunakan Assus Zenfone 2 Deluxe dengan screen yang dah pecah.  Beberapa key point utama :

  • Alhamdulillah kelihatan kesemua pokok hidup dan dapat mengadaptasi dengan keadaan Dusun Bandar.
  • Top soil yang di gunakan tidak subur.  Tidak banyak kelihatan aktiviti bakteria.  Plan akan meletakkan baja bokashi dalam sedikit masa nanti.
  • Mulching dengan batu kelihatan amat panas.  Hopefully pokok nantinya bisa bertahan dengan kepanasan.
  • Root barrier yang di pasang berjaya dan mungkin kelihatan kecil untuk saiz pokok.  Kita lihat saja nanti bagaimana perkembangan selanjutnya.
Pekebun Dusun Bandar
Leave a replyComments (1)
  1. Faridah 05/08/2018 at 07:43

    Semangat tuan tanam pokok buah. Semua jenis ada. Tapi tak rapat sangat ke tanam pokok2 tu atau nak diubah bila dah besar sikit.

    ReplyCancel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.