Walaupun kebanyakannan pokok buah ditanam direct terus ke tanah,

namun beberapa herba adalah sesuai ditanam di dalam pasu.   Average price untuk pasu sebesar 6″ dalam RM 7-RM 12 satu.  Tu kalau beli dekat Home Pro.  and i found out ada satu Nursery jual pasu terpakai dengan Murah.  RM 1 je per pasu 6″.  Pasu terpakai ni di jual di Hexagon Green.  I was informed yg pasu pasu ni asalnya adalah untuk menanam orkid.  Apabila mereka menukar cara menanam, pasu tidak lagi di gunakan.  Mereka menanam orkid direct atas meja je tanpa pasu.  Tu yang ada Thousands of pasu kat sana.  ada 4 sizes.   Oleh kerana dah berjalan jauh, beli la dalam 100 pasu 6″.  Dan kalau ke sana jangan terkejut kerana jalan dia sedikit mencabar dan masuk ke dalam hutan.  Kalau takut, bawa teman.

Detail tentang Hexagon Green:

  • Facebook Page : FaceBook Hexagon Green Sdn. Bhd. Bukit Changgang.
  • Address : Lot B6-B8, Taman Agroteknologi Bukit Changgang, Banting
  • Address in Waze : Hexagon Green, Jalan Mokara, Banting.  (Snap Shot Waze below)
  • Tel : 012-302 0548
  • Coordinate : 2°50’23.6″N 101°37’25.6″E

Part ni tricky sikit sebab susah nak cari dalam Map or Waze.  So kalau dalam Waze tu snap shot mcm ni.

Selamat Membeli Pasu.

Pekebun Dusun Bandar
Leave a reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.